Karsten van Baalen | Reizen
15300
page-template-default,page,page-id-15300,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
TRAVEL AROUND THE WORLD

Het landschap en de steden van Portugal is in mijn ogen een van de spots op de wereld dat veelzijdig is. Een land met groot historie in de grote steden als Lissabon, tot een rustgevend en natuurrijke Madeira. In kort, met de auto heb ik zeven dagen een hoop kunnen zien van dit prachtige verticaal uitgerekte land.

Lissabon is of course een must see! De hoofdstad, deze romantische stad met authentieke smalle straatjes, dat gebouwd is op heuvels met de karakteristieke trammetjes maken de stad zoals het bekend staat. Het gevoel dat ik kreeg van binnen bij aankomst is een gevoel dat ik niet snel zal vergeten. De sfeer en moderne straatkunst en klanken van de stad waren adembenemend. De stijlvolle brug vlakbij de haven van Santo Amarano is een weg om zeker te berijden tijdens de roadtrip. De Ponte 25 de Abril geeft je een fantastische uitzicht over de wateren en het Christusbeeld, Cristo Rei. Tijdens het sightseeing in de stad was dit een van de mooiere ervaringen.

Na de brug over te zijn geweest kunnen we even een paar kilometers verderop genieten van het prachtige landschap dat Portugal te bieden heeft. Het Noorden en het midden van Portugal is rijk aan bergen en bossen, terwijl het richting het zuiden meer bebost is. Het land bevat een aantal natuurreservaten, Nationaal Park Peneda-Geres is een groot bergachtig gebied met een grotendeels ongerepte natuur en schitterende landschappen. Een perfecte plek om tot rust te komen en te beseffen wat voor natuurlijks en moois we hebben op aarde. Een moment op bewust te worden van de wereld en de mensheid en mijn eigen aandeel dit universum.

y
“Travel makes one modest. You see what a tiny place you occupy in the world.” -Gustav Flaubert