Karsten van Baalen | Dikke auto’s spotten in Dubai
15470
post-template-default,single,single-post,postid-15470,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Dikke auto’s spotten in Dubai

Voor een echte autoliefhebber als ik is Dubai natuurlijk the place to be. Dankzij het grote geld en de grote visies van het land is Dubai een ultra luxe plek geworden en bij luxe horen natuurlijk ook dure auto’s. En niet zomaar duur, maar belachelijk duur. En belachelijk luxe. De straten zitten vol met exclusieve en gepimpte auto’s met overdreven eigen kleuren om zoveel mogelijk op te vallen op de straten. Het duurt daarom ook niet lang tot het moment wanneer je een Ferrari, Rolls Royce of Bentley tegen komt. En het duurt ook niet lang voordat je de tweede tegenkomt. Het is soort wedstrijd geworden met wie de tofste en dikste auto van het moment heeft om alle shine te pakken op de straten. Van kleur, tot vleugels en velgen.

Op elk moment van de dag een dikke auto bij de Dubai Mall

De eerste plek waar ik heen ben gegaan is de Dubai Mall. Deze plek staat erom bekend om auto’s te spotten en daarom is het ook aardig druk met mensen langs de weg. Het is een luxe Mall en daarom ook een plek waar rijke mensen graag naar toe gaan. En dat doen ze natuurlijk in hun mooiste en duurste auto. Op welk moment van de dag je ook gaat. Er staat hier altijd wel een toffe auto geparkeerd. Zo heb ik enkele seconden een Mclaren P1, Ferrari Novitec Rosso F12 en een Astron Martin DBS van goud gezien. Pfff, wat een moment was dat zeg!

Op het eilandje waar de welbekende Atlantis The Palm ligt gelegen. Een gigantisch hotel op een van de beste locaties, natuurlijk vijf sterren. Het is mega luxe en heeft zelfs een suite dat verhuurd wordt voor wel 20K per nacht. Dat zegt ook wat over de doelgroep die hierop afkomt en ook hier zijn weer hele luxe auto’s te spotten. Voor de deur staat rustig een Lamborghini Aventador. The Palm ligt gelegen op een exclusieve locatie en beschikt over een restaurant met uitzicht op de zeedieren onder het water. DE waterparken hebben gigantische glijbanen en de spa en fitness zijn uitermate relaxed. Dit was genieten op genieten en voor iedereen die het zich kan permitteren is het honderd procent waard op hier te verblijven. Het is wel een once in a lifetime ding. Maar ontzettend tof!

The Palm